Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald (Triggerpoints). Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmasseur verholpen. Overigens zal de sportmasseur altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt.
Voordat de massage begint, zal de sportmasseur met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.
Wat is het effect van sportmassage?

Als loper krijg je meer dan eens te maken met stijve spieren.
Een sportmassage kan helpen. In meerdere opzichten.
1. Een verbeterde doorbloeding.
2. Een verhoging van de permeabiliteit (doorlaatbaarheid) van de vaatwand.
3. Een verbeterde stofwisseling (mede door de verbeterde doorbloeding).
4. Een verbeterde spierfunctie (door de verbeterde spierdoorbloeding en door beïnvloeding van de spiertonus).
5. Een algemene invloed op het welbevinden (krachtgevoel, vermoeidheid, verdieping van de ademhaling, slaapbevordering, stemming en psyché

Niet alleen na een intensieve training kun je spierpijn krijgen. Ook een drukke baan of een pittige studie kan zich uiten in lichamelijke ongemakken, zoals rugpijn of een stijve nek
.

Hoe voel je je na een sportmassage?
De werking van een massage voel je vaak nog even. Vaak ben je heerlijk loom, maar soms heb je ook een beetje spierpijn. Door de massage zijn de spieren en het weefsel soms wat gevoelig. Vaak verdwijnt dit gevoel snel weer en dit kan geen kwaad.

Het is belangrijk om na een massage altijd genoeg water te drinken. Er komen tijdens een massage namelijk veel gif- en afvalstoffen vrij die je lichaam moeten verlaten. Wanneer je niet genoeg drinkt, kun je hoofdpijn krijgen.






Massage
Home
Massage
Tarieven
Info & contact
s
p
o
r
t

m
a
s
s
a
g
e
m
i
d
d
e
n

g
r
o
n
i
n
g
e
n